nakkeja ja leikkeleitä lautasella

Miten savun maku saadaan elintarvikkeisiin?

Savuaromien käyttö luomutuotteissa ei ole sallittua. Luomutuotteisiin savun maku saadaan perinteisesti savustamalla.

Read More
vihanneksia kasvaa pellolla

Vihanneksia maata kääntämättä

Meillä ja maailmalla avomaan vihannestuotannossa yleistyy kääntämättömien penkkien menetelmä. Lue Luomulehden jutusta, mistä on kyse.

Read More
pellavalyhteitä pellolla

Ekologiskt spånadslin är eftertraktat

Textilier av ekologiskt spånadslin är ett betydligt miljövänligare val än konstfiber eller ohållbart producerad bomull.

Read More
kitkemislaite vihannespellolla

Gårdsbesök till Bjärhus 

Bjärhus är en väldigt mångsidig ekogård med traditionell grönsaksproduktion, djurproduktion samt ytterligare vidareförädling och gårdsbutik med restaurang.

Read More
rypsipuristepellettejä säkissä

Mitä tavanomaista rehua luomueläimille saa nykyisin antaa?

Pääsääntö on, että kasvi- ja eläinperäisen maataloustuotannosta peräisin olevan rehun on oltava 100 prosenttisesti luomusertifioitua. Tämä koskee myös vesiviljelytuotteita, kuten merilevää ja simpukoita, sekä kasvatettuja hyönteisiä ja toukkia. Myös rehuhiivan on oltava luomua.  Sadan prosentin vaatimuksesta on mahdollista poiketa muutamissa tilanteissa….

Read More
Luomuliitto-logo-pieni-2

Mitä Codex Alimentarius tarkoittaa? 

Codex Alimentarius on kokoelma kansainvälisesti tunnustettuja standardeja, käytännesääntöjä, ohjeita ja muita suosituksia, jotka liittyvät elintarviketuotantoon, elintarvikkeiden merkintöihin ja elintarviketurvallisuuteen.

Read More