Kevät ja kasvukausi etenevät hitaasti mutta varmasti. Samoin tekevät myös CAP-tukikauden valmistelut omalla vauhdillaan. Isoa koneistoa ei hetkessä käännetä uuteen suuntaan, ja takatalvi uhkaa tulla väkisinkin, mutta vaikuttamisen aika on nyt, ja sitä työtä me Luomuliitossa myös parhaillaan teemme.
MTK:n ja Luomuliiton yhteistyö tiivistyy
Järjestöt lisäävät yhteistyötään edistäen yhdessä luonnonmukaista tuotantoa ja alan kehitystä Suomessa. MTK ja Luomuliitto ovat päivittäneet yhteistyösopimuksensa. Yhteistyön tavoitteena on parantaa kotimaisen luomutuotannon toimintaedellytyksiä ja siten maatalouden biologista monimuotoisuutta. Järjestöt vaihtavat tietoa alan ajankohtaisista asioista ja hyödyntävät toistensa asiantuntemusta.
Vuoden Luomuyritys liputtaa kotimaisen speltin puolesta
Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.
Vuoden Luomuyritys -palkinto liputtaa kotimaisen speltin puolesta
Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.
Luomuviljan alhaiset hinnat harmittavat, mitä tuo tuleva kasvukausi?
Monella luomutilalla lähdetään tulevaan kasvukauteen epävarmoissa tunnelmissa; luomuviljojen ostohinnat ovat tulleet reilusti alas, eikä muutosta parempaan ole näkyvissä. Suurin pudotus on ollut kauran ja rukiin hinnoissa – siis juuri niissä viljoissa, joita moni suomalainen luomutila on tottunut tuottamaan.
Mitä asiakirjoja ja todistuksia tarvitaan luomutuotteiden viennissä?
Luomutuotteiden maailmanmarkkinat ovat kasvaneet koko 2010-luvun ajan, eikä kasvulle näy loppua. Tämä näkyy myös toimijoiden lisääntyneistä kyselyistä koskien luomutuotteiden vientiä ja siihen liittyvien asiakirjojen ja todistusten muotoa ja tarpeellisuutta. Seuraavat asiat tulisi ottaa huomioon.