Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.
Vuoden Luomuyritys -palkinto liputtaa kotimaisen speltin puolesta
Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomuyritys -palkinnon suomusjärveläiselle Birkkalan tilalle yli 20 vuoden sitkeästä työstä kotimaisen luomuspeltin menekin edistämiseksi. Palkinto jaettiin Luomupäivien yhteydessä 3.11.2020.
Pohjoinen luonto maistuu Vuoden Luomutuotteessa
Luomuliitto on palkinnut Vuoden Luomutuotteena Lapin Marian Villipestot. Palkinto myönnettiin 3.11. valtakunnallisilla Luomupäivillä.
Minkälaisia muutoksia elintarvikelain uudistus tuo omavalvontaan?
Meneillään olevan elintarvikelain (MMM 1397/2019 ja MMMa 47/2020) kokonaisuudistuksen tavoitteena on keventää byrokratiaa, eli vähentää lainsäädännöstä toimijoille ja valvontaviranomaisille aiheutuvaa hallinnollista taakkaa ja parantaa toimintaedellytyksiä kuitenkaan vaarantamatta elintarviketurvallisuutta.
Haussa vuoden paras luomutuote
Valtakunnallinen Vuoden luomutuote -kilpailu on käynnistynyt. Luomuliiton vuosittaisessa kilpailussa palkitaan kotimaisen luomutuotevalikoiman parhaat.
Mitä tarkoittavat luomumaitopurkissa mainitut pastörointi ja homogenointi, entä mitä on karrageeni?
Pastörointi on maidon kuumennuskäsittelyä, jolla tuhotaan maidosta mahdolliset tautia aiheuttavat bakteerit ja parannetaan tuotteen turvallisuutta.