Terni- ja raakamaidon säilyvyyden kannalta tärkeimmät seikat ovat maidon hygieeninen laatu, säilytysastioiden puhtaus ja kylmäketjun säilyminen tuotantotilalta kotiin jääkaappiin asti.
Uutta ja vanhaa tuttua lisäysaineistojen hankinnassa
Uuden luomuasetuksen tuotantosäännöt toivat joitain muutoksia lisäysaineiston hankintakäytäntöihin. Jatkossakin on mahdollista käyttää luvanvaraisesti tavanomaisia lisäysaineistoja, jos luomua ei ole saatavilla.
Miten luomusuunnitelma täydennetään uusien vaatimusten mukaiseksi?
Luomutarkastaja sanoi tilalla käydessään, että luomusuunnitelma pitää täydentää uusien vaatimusten mukaiseksi. Mitä ne ovat, ja onko olemassa mallipohjaa, jota voisi käyttää?
Viljelykierto uusien tuotantosääntöjen mukaisiksi
Viljelykierron vähimmäisvaatimukset ovat osin muuttuneet peltokasvien viljelyssä.
Mitä keittokinkkupakkauksen merkintä ”lisättyä vettä” tarkoittaa?
Luomulihavalmisteissa ylimääräisen veden sidontaan käytettyjen fosfaattien käyttö on kiellettyä.
Miten leivinpaperit kuuluu hävittää, tai voiko niitä jotenkin kierrättää? Onko turvallista käyttää samaa leivinpaperia useamman kerran?
Leivinpaperipakkauksen päällä olevat merkit kertovat tuotteen soveltuvuudesta eri käyttötarkoituksiin sekä kierrättämismahdollisuuksista tai hävittämisestä.